Home » Kooiaap – meeneemheftruck | Swijnenburg Transport Werkendam

Kooiaap /
meeneemheftruck

Een meeneemheftruck maakt het mogelijk dat een vrachtwagen overal geladen en gelost kan worden. De zogeheten kooiaap wordt achterop de vrachtwagen bevestigd en is dus ideaal voor gebruik op plekken waar geen vorkheftruck voorhanden is. De naam kooiaap komt van de Nederlandse uitvinder van het apparaat: Hessel Kooi. Wat in de zeventiger jaren begon als een uitkomst voor zijn bloembollentransport, wordt inmiddels over de hele wereld gebruikt.

Ook Swijnenburg Transport beschikt over meerdere kooiapen voor het makkelijk lossen en laden van pallets. Omdat al onze vrachtwagens over aansluitingen voor meeneemheftrucks beschikken, zijn we bijzonder flexibel. Als klant profiteert u daarvan omdat wij vrijwel alle transportuitdagingen aankunnen.

Kooiaap / meeneemheftruck

Ontbreekt het uw klant, uw leverancier of u zelf aan een heftruck op locatie, dan bieden wij de oplossing in de vorm van een meeneemheftruck.

Hoe het werkt?
De vork van de heftruck past precies in de daarvoor gemaakte kokers in de vrachtwagen. Vervolgens tilt de kooiaap zichzelf op en zekert de chauffeur hem voor veilig vervoer. Doordat de machine aan de buitenkant van de vrachtwagen meereist, neemt hij geen laadruimte in. Op de plek van bestemming is de meeneemheftruck in 60 seconden afgekoppeld en klaar voor gebruik. Het verschil met een conventionele vorkheftruck is dat een kooiaap lichter en wendbaarder is. Dit maakt het mogelijk dat ze worden ingezet op plaatsen waar de bereikbaarheid een uitdaging is, zoals bouwplaatsen of het lossen bij particulieren.

Allround transportoplossingen

Bij de kooiaap beginnen onze diensten pas. Of u nu particulier bent of een multinational vertegenwoordigt, Swijnenburg Transport voorziet in uw logistieke behoeften: opslag, overslag, vervoer of distributie. Geen wonder dat heel wat bedrijven een gedeelte van –of hun gehele– logistieke operaties aan ons hebben uitbesteed.

Vertel ons wat uw logistieke behoeften zijn en wij leggen u een oplossing op maat voor. Ook voor een prijsraming of het direct aanmelden van een vracht kunt u ons online benaderen. Ons telefoonnummer: (+31) 0183 50 32 36.

Partner in logistiek

ContactOfferte