Home » De historie | Swijnenburg Transport Werkendam

Onze historie

Swijnenburg Transport is, sinds 1930, een Nederlands familiebedrijf.
Henk Swijnenburg richtte het bedrijf in 1930 op in Ottoland (Alblasserwaard).
Hij startte in de fouragehandel. In opdracht van Wegtransport Nabek en vele anderen reed hij stro, bieten en pulp.

Via Wegtransport kwam hij in contact met JéWé in Gorinchem (tegenwoordig JéWéRet). Eerst vervoerde hij één keer in de week vracht, later werd dat meer.

Onze oranje kleur

Toen Henk Swijnenburg in 1976 overleed, zetten zijn zonen Ap en Dick het bedrijf voort. Het bedrijf had zich inmiddels volledig toegespitst op JéWé. Onze oranje kleur danken we aan de huisstijl van JéWé. Het wagenpark bestond destijds uit 7 wagens.

Verhuizingen

In 1980 verhuisde het bedrijf van Ottoland naar de Gijbelandsedijk in Brandwijk. De bakwagens werden vervangen door trailers.

In 1998 verhuisde het bedrijf van Brandwijk naar Werkendam op het industrieterrein  De Bruine Kilhaven met 23 vrachtwagens waar het ook snel uit haar jasje groeide.

Medio 2016 is het bedrijf verhuisd naar de nieuwbouwlocatie aan de Hulsenboschstraat 12 in Werkendam, nog steeds op industrieterrein De Bruine Kilhaven. Hier beschikken wij over ruime kantoorfaciliteiten, een verwarmde  loods van 2.000 m2, twee laaddocks en dubbele garage voor onderhoud in eigen beheer.

Meer dan 80 jaar ervaring

Met meer dan 80 jaar ervaring in transport en logistiek zijn wij voor u een krachtige en stabiele partner voor al uw vervoersvraagstukken.

Inmiddels is de dagelijkse leiding volledig in handen van Henk Swijnenburg, de zoon van Ap, en zijn vrouw Janica Swijnenburg-Janssen.

Partner in logistiek

ContactOfferte