We adviseren u om de onderstaande Voorwaarden en de Meest gestelde vragen & antwoorden even goed door te lezen.

Om misverstanden te voorkomen en de door u bestelde producten met de juiste zorg en aandacht bij u af te leveren.

Bestel gemakkelijk en laat ons de rest doen!

Swijnenburg Transport staat klaar om allerlei producten bij particulieren in de Benelux en Duitsland te bezorgen.
Onze specialiteit is het leveren van artikelen die te omvangrijk zijn om met een gewoon busje te worden vervoerd. Daarom zetten wij vrachtwagens in om uw bestelde producten veilig bij u af te leveren.

Maar hoe gaat dit dan? Dit vertellen wij u graag. We adviseren u om deze leveringsvoorwaarden zorgvuldig door te nemen, zodat u goed geïnformeerd bent. Plaats uw bestelling, en wij zorgen voor de bezorging.

Wij maken met u een afleverafspraak

 • We plannen graag een bezorgafspraak met u in.
 • U dient er voor te zorgen dat uw bezorgadres toegankelijk is voor een lange vrachtwagen.
 • Uw bestelling wordt tot aan de stoep bezorgd.
 • We gebruiken een heftruck voor de levering. Zorgt u er s.v.p. voor dat we leveren op verhard terrein, zonder obstakels.
 • Direct bij levering verzoeken wij u om uw bestelde producten direct te controleren.

Voorwaarden die gelden voor bezorging van uw bestelling

Graag maken wij vooraf een afspraak met u.

In de meeste gevallen zullen wij u vooraf bellen om een geschikte bezorgafspraak te plannen.
Vanwege de omvang en het gewicht van de bestelde pakketten is het niet mogelijk om door u zelf een leveringsdatum te kiezen.
De bezorging vindt plaats op werkdagen tussen 07.00 uur en 19.00 uur.
Wij verzoeken om op de afgesproken leveringsdag aanwezig en binnen het afgesproken tijdvak aanwezig te zijn. Op deze manier kunt u uw bestelling persoonlijk in ontvangst nemen en tekenen voor de ontvangst van uw bestelling..

Niet aanwezig bij de levering?

​Het bezorgen en vervolgens retour nemen van producten met een grote vrachtwagen is een kostbare aangelegenheid.
Als u niet thuis bent op het moment van levering, streven we er bij voorkeur naar om de levering toch uit te voeren, op voorwaarde dat u al hebt betaald.
Indien dit na overleg niet mogelijk blijkt te zijn en er een nieuwe leveringsafspraak moet worden gemaakt, worden deze extra kosten aan u doorberekend. Bespaar u deze hoge kosten en zorg er voor dat u op het afgesproken moment ook daadwerkelijk aanwezig bent.

We willen benadrukken dat er geen mogelijkheid is voor reclamatie in geval van schade wanneer u de goederen niet persoonlijk in ontvangst neemt.

Volgen van uw Bestelling

Zodra u een bestelling heeft geplaatst, ontvangt u van ons een e-mail met een track-and-trace-link (let op: dit geldt niet voor de levering van goederen van specifieke leveranciers). Via deze track-and-trace-link in de e-mail kunt u vanaf 20.00 uur op de dag voor de levering zien binnen welk tijdsbestek van 3 of 4 uur u de leveringdaadwerkelijk kunt verwachten.

Adreswijzigingen

Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om uw bestelling op een ander adres te laten bezorgen. Als u deze wijziging wilt doorvoeren, dient u dit direct bij het plaatsen van uw bestelling aan te geven. Houd er rekening mee dat het achteraf helaas niet mogelijk is om het afleveradres alsnoog te wijzigen.

Belangrijke Informatie over de levering!

Om ervoor te zorgen dat uw producten in perfecte staat worden afgeleverd, maken wij gebruik van speciaal ontworpen vrachtwagens. Deze vrachtwagens hebben afmetingen van ongeveer 18 meter in lengte, 4 meter in hoogte, 2,5 meter in breedte en wegen ongeveer 40 ton. Voor een succesvolle levering is een goed toegankelijk losadres essentieel. Dit betekent dat er voldoende ruimte moet zijn voor de vrachtwagen, inclusief een geschikte plek voor de te leveren goederen. We rekenen op een ruimte van ongeveer 5-8 meter achter en naast de vrachtwagen. Als uw woning niet bereikbaar is, wordt de levering gedaan tot het punt waar de vrachtwagen kan komen.

Verpakkingsmateriaal van uw levering

Meestal wordt uw bestelling op een pallet geplaatst en vervolgens in folie verpakt. Als u de ontvangen goederen niet meteen gaat gebruiken of uitpakken, is het van groot belang dat u ze zelf volledig bedekt, bijvoorbeeld met een zeil. Hierdoor blijven uw producten beschermd tegen de invloed van zon en water. In de meeste gevallen worden de goederen geleverd op (wegwerp)pallets.
Houd er rekening mee dat er géén verplichting is om de verzend- en verkoopverpakkingen terug te nemen.

Lees goed: Wanneer bezorging niet mogelijk is:

 • Als het afleveradres niet toegankelijk is voor een vrachtwagen van 18 meter, zoals in drukke woonwijken met smalle straten en bochten.
 • Bij obstakels op de weg of wegwerkzaamheden die de doorgang belemmeren.
 • Levering in winkelcentra.
 • Als de losplaats meer dan 100 meter verwijderd is van het daadwerkelijke afleveradres.
 • Als de vrachtwagen de hele straat zou blokkeren bij het opgegeven afleveradres.
 • Als de vrachtwagen niet gemakkelijk de straat kan verlaten, keren en terugkeren naar de hoofdweg.
 • Als er gevaar dreigt voor de chauffeur bij het lossen in drukke of onoverzichtelijke straten.

Goed om te weten:

Het is belangrijk op te merken dat de beslissing om de goederen al dan niet te lossen uitsluitend bij de chauffeur ligt en niet bij u als klant. Als u twijfelt over de toegankelijkheid van uw adres, raden wij u aan dit vooraf te bespreken bij het maken van de leveringsafspraak.

Handige meeneemheftruck

Voor uw comfort maken we gebruik van een meeneemheftruck (kooiaap) om de goederen te lossen. Het leveringsadres dient daarom een vlakke, verharde ondergrond te hebben zonder obstakels zoals drempels, poorten, palen of schuttingen

Levering tot aan de stoep

Uw product wordt geleverd tot aan de stoep, waarbij de zending aan de straatkant wordt gelost. U zorgt er zelf voor dat er een geschikte plek is voor de levering. In uitzonderlijke gevallen, als u specifiek verzoekt om verder te leveren en uitsluitend na vooraf hierover afspraken te hebben gemaakt, vervalt uw beroep op aansprakelijkheid voor eventuele schade.

Inspectie:

We raden aan om de goederen te controleren voordat u uw handtekening plaatst, met speciale aandacht voor eventuele visuele schade aan de buitenkant van het pakket. Als u schade opmerkt, kunt u dit aantekenen op de vrachtbrief/CMR. Als u schade binnenin het pakket ontdekt bij het uitpakken, neem dan direct contact op met het bedrijf waar u de producten heeft besteld.

Opslag:

U bent zelf verantwoordelijk voor het transporteren van de goederen naar uw eigen terrein en voor het veilig opslaan ervan. Eventuele schade die optreedt bij het transport naar de levering-locatie valt onder uw eigen verantwoordelijkheid.

Betaling:

In de meeste gevallen worden de producten al betaald bij de bestelling. In sommige gevallen is het echter mogelijk om te kiezen voor betaling via pin of contant bij levering. Als u voor deze optie kiest, zorg er dan voor dat u voldoende contant geld beschikbaar heeft of verhoog tijdelijk uw pinlimiet. Als de betaling niet succesvol is, moet er een nieuwe leveringsafspraak worden gemaakt, waarvoor de kosten door uw leverancier aan u worden doorberekend.

Meest gestelde vragen en antwoorden

Is het mogelijk om extra producten toe te voegen aan mijn bestelling?

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Onze dienstverlening beperkt zich tot het transporteren van de producten die u oorspronkelijk heeft besteld. Als u extra producten wilt bestellen, raden wij u aan om contact op te nemen met het bedrijf waar u de oorspronkelijke bestelling heeft geplaatst.

Partner in logistiek

ContactOfferte